top of page

ONTSPANNINGSMASSAGE

Het doel van een ontspanningsmassage is om een volledige ontspanning te bewerkstelligen in het hele lichaam. Opgebouwde spanningen vloeien weg waardoor je je weer als herboren voelt. Hierdoor zullen diverse lichaamsfuncties beter gaan functioneren waardoor je je weer fitter zult gaan voelen.

SPORTMASSAGE

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beinvloed. Hierdoor herstel je sneller en kun je weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol!

GESPECIALISEERDE SPORTMASSAGE VOOR HARDLOPERS

Het doel van deze massage is het extra activeren van de spierdoorbloeding in de benen. Deze massage onderscheidt zich van de gewone sportmassage door onder andere een focus op de knie -en enkelgewrichten, voet/voetzool (mobilisatie) en het bindweefsel. Deze zeer effectieve sportmassage voorkomt veel voorkomende hardloopblessures.

DORN METHODE

De Dorn Methode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Er wordt gekeken naar beenlengteverschil, bekken scheefstand en naar de positie van de wervels. Door de Dorn Methode toe te passen, kan het beenlengteverschil en de bekkenscheefstand worden gecorrigeerd en de wervels in de juiste positie worden terug gebracht.

TRIGGERPOINTMASSAGE

Wat zijn triggerpoints? Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken waaronder stress, overbelasting, verkeerde houding, plotselinge schokken, valpartijen en botsingen.

Hoe te behandelen? Het gaat er in deze massage dan ook om de verantwoordelijke triggerpoint te lokaliseren en te behandelen. Triggerpointmassage is een goede aanvulling tijdens een sport massage.

HOTSTONEMASSAGE

Bij deze massage wordt gewerkt met stenen die opgewarmd worden tot een temparatuur van ongeveer 45 graden. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een een "stretching effect" geven heeft op de spieren. Deze massage wordt bij uitstek aangeraden bij aandoeningen als stress, spanningen, vermoeidheid en slechte doorbloeding.

bottom of page